Следвайте Гласове в ТелеграмИзкуственият интелект (ИИ) може да представлява екзистенциален риск,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзкуственият интелект (ИИ) може да представлява екзистенциален риск,
Коментари Харесай

Илон Мъск: Изкуственият интелект може да се окаже екзистенциална заплаха

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Изкуственият разсъдък (ИИ) може да съставлява екзистенциален риск, в случай че се окаже " античовешка " технология, сподели Илон Мъск преди днешната първа в историята интернационална среща на върха за безвредно потребление на ИИ, съобщи ДПА.

Технологичният милиардер сподели това пред американския подкастър Джо Роган единствено часове преди да замине за Срещата на върха за безвредно потребление на ИИ в Блечли Парк край Лондон.

По-късно той зае мястото си на форума, в който вземат участие английският министър-председател Риши Сунак, представители на други държавни управления и хора от научните и деловите среди, които в продължение на два дни ще разискват по какъв начин да бъдат лимитирани рисковете от потреблението на ИИ.

В подкаста на Роган притежателят на " Тесла " и " Екс " съобщи, че някои природозащитници са " унищожители ", смятащи " човечеството за чума върху лицето на земята ".

Той загатна създателя на придвижването Доброволно изгубване на човешкия жанр (Voluntary Human Extinction) Лес Найт, който даде изявление предходната година пред " Ню Йорк таймс ", като образец за тази философия и съобщи, че някои хора, работещи за софтуерните компании също имат сходно мислене.

Според Найт най-хубавото, което хората могат да създадат за планетата, е да спрат да имат деца.

" Трябва да се запитаме какво би могло да се обърка с ИИ. Ако ИИ бъде програмиран от унищожителите, неговата функционалност ще бъде унищожаването на човечеството ", съобщи Мъск.

По-рано тази година той подписа писмо за шестмесечна пауза в създаването на ИИ.

Помолен в изявлението пред Роган да разяснява дали съгласно него в края на краищата резултатът от появяването на тази технология няма да се окаже позитивен за човечеството, Мъск отговори, че е склонен с това мнение, само че добави, че няма цялостна гаранция за това, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че би трябвало да внимаваме по какъв начин програмираме изкуствения разсъдък и да се уверим, че той няма инцидентно да се окаже античовешки ", съобщи Мъск.

На въпрос какви са упованията му за форума в Блечли, той отговори: " Не знам. Най-много ме вълнуват въпросите като този за безвредното потребление на ИИ и какво да се направи в тази връзка. Може би да се вкара някакъв тип регулаторен контрол, знам ли? "

" Не можеш просто да решиш и да си направиш атомна бомба в задния двор, това е нелегално и ще влезеш в пандиза, в случай че го направиш. Това (ИИ) съгласно мен е по-опасно от атомна бомба ", съобщи Мъск и още един път акцентира, че най-вече го тормози опцията този тип технология да се окаже " античовешка ".

" Това е огромният въпрос ", уточни милиардерът.

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР